Bingo Geld

Gratis bingo spelen om echt geld

Speel gratis het kansspel bingo online en maak kans op echte geldprijzen zonder zelf te storten

MENU

HOME >>

Hoe werkt bingo >>

Online bingo >>

Bingo spelen >>

Hoe werkt bingo

Vrijwel iedereen in Nederland heeft wel eens bingo gespeeld of weet in grote lijnen hoe het spel werkt. Bingo is een eeuwenoud kansspel dat al sinds 1530 in Italië wordt gespeeld. Vroeger werden de getallen op een bingokaart die waren gevallen afgedekt met bonen. Of in het Italiaans “Beano’. Een verbastering hiervan heeft het spel de naam ‘bingo’ gegeven.

In Nederland wordt ook wel soms over ‘kienen’ gesproken. Dit is een vergelijkbaar kansspel, maar kent een paar verschillen. Zo speel je kienen bijvoorbeeld met 90 getallen in plaats van 75.

Bingo, de spelregels in grote lijnen

Bingo is een gezelschapsspel dat je met grote groepen mensen kunt spelen. Bij online bingo is dit helemaal het geval omdat je niet te maken hebt met ruimtegebrek. Toch wordt er wel vaak een maximum van enkele tientallen spelers gehanteerd om het leuk te houden.

Bij Bingo heeft iedere speler 1 of meerdere bingo kaarten. Op deze kaarten staan 24 verschillende getallen van 1 t/m 75 in een vierkant van 5 x 5. In het midden van de kaart is geen getal aanwezig. Boven iedere rij van 5 staat een letter: B I N G O:

Kolom B : getallen 1 t/m 15

Kolom I: getallen 16 t/m 30

Kolom N : getallen 31 t/m 45

Kolom G : getallen 46 t/m 60

Kolom O : getallen 61 t/m 75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra iedereen zijn/haar kaarten heeft gekocht is het tijd om te beginnen. Bij online bingo wordt er afgeteld en heb je dus een beperkte hoeveelheid tijd om je kaart(en) te kopen. Dit om de snelheid van het spel hoog te houden.

Er worden nu ballen getrokken. Op deze ballen staan de getallen 1 t/m 75. Als een bal is gevallen wordt het nummer getoond en opgenoemd. Als jij dit getal op je kaart hebt dan kun je die nu wegstrepen. Online kun je dit op automatisch zetten zodat je lekker op je gemak kunt meespelen en ook zodat je veel bingokaarten in één keer kunt spelen zonder het risico dat je een getal vergeet weg te strepen.

De winnaar

Degene die als allereerste al zijn getallen heeft kunnen wegstrepen is de winnaar en roept “BINGO”. Uiteraard wordt dit dan nog wel even gecontroleerd. Er zijn ook bingo varianten waarbij je kleinere prijzen kunt winnen als je als eerste een lijntje van 5 getallen hebt kunnen wegstrepen.